Multifokális szemüveglencse

article thumbnail A multifokális szemüveglencse típus úgy lett kifejlesztve, hogy a viselőjének ne kelljen cserélgetni a szemü... Bővebben...

Olvasókőtől a modern szemüvegig

article thumbnail
Érdekes történetek, mi több, legendák övezik a szemüveg kialakulását, míg a csiszolt üvegtől, az olvasó s...
 Bővebben...

A fény elleni védelem

article thumbnail
Erős megvilágítás hatására a szem kontrasztérzékenysége csökken. Egy napfényes nap után, amennyiben nem v...
 Bővebben...

Védelem a cukorbetegek retinakárosodása ellen

article thumbnail
Cukorbetegség esetén a sejtek nem tudják elegendő mennyiségben felvenni a szem elsődleges energiaforrását, va...
 Bővebben...

„Mintha homok ment volna a szemembe!”

article thumbnail
A szemet érintő megbetegedések között a szemszárazság az egyik leggyakrabban előforduló panasz. A kellemetle...
 Bővebben...

 
 
 Image
 
 
A legszebb ajándék: a látás Nyomtatás E-mail

Az év legnagyobb ünnepéhez közeledve sem feledhetjük el, hogy minden második embertársunknak látáskorrekcióra van szüksége. Van, aki a távolban lévő táblákat nem tudja leolvasni, van, aki közelre nem lát, van, aki már visel szemüveget, és van, akinek viselnie kellene. A karácsony jó alkalom arra, hogy az egyik legnagyobb értékünk, a látásunk javításával ajándékozzuk meg szeretteinket. A Családi Optika üzletében ajándékutalványt vásárolhatunk.


Sokan hajlamosak egy-egy hajtós napra, időszakra, a stresszre fogni a fáradékonyságot, fejfájást, a rossz közérzetet, pedig mindezen problémák mögött gyakran szemészeti gondok húzódnak. Hazánkban minden második embernek szüksége volna látáskorrekcióra, ezzel szemben alig háromnegyedük szemüveges vagy visel kontaktlencsét. Nem lehet eléggé hangsúlyozni a rendszeres látásellenőrzés fontosságát, amellyel egy sor komoly szemprobléma kialakulásától kímélhetjük meg magunkat. A gyermekekre fokozottan igaz ez.

Tudni kell: ha mindkét szülő, vagy akár csak az egyik is szemüveget visel, akkor jó eséllyel a gyermeknek is szüksége van rá, mivel a szem látási hibái genetikusan öröklődnek.  A Családi Optika üzletében a látáskorrekciót személyes ügyként kezeljük, így az ajándékutalvánnyal megajándékozott családtagunk, ismerősünk jó kezekben lesz. Aki most ismerkedik a szemüvegesek „világával“, azok számára segítünk a korrekt választásban: az egyéniségéhez, életviteléhez, igényeihez leginkább illő szemüveget, illetve kontaktlencsét ajánljuk a számára. Emellett jótanácsokkal látjuk el a szakszerű használattal kapcsolatban. Ajándékutalványunk annak is jól jön, aki már hosszú ideje visel szemüveget, hiszen ha a szűrővizsgálat során kiderül, hogy új lencsére kell váltania, lehetőség szerint a régi szemüvegkeretébe is kérheti.

ajándék

A szemüveg nagy utat tett meg első megjelenési formáitól, és mára a csiszolt köveket felváltották a divatos, ergonomikus, szép szemüvegkeretek és a modern szemüveglencsék. Ezek pedig ápolást igényelnek ahhoz, hogy ne sérüljön a lencse felülete, illetve maga a keret. A Családi Optika üzletében megvásárolható ajándékutalványból mutatós szemüvegtokokat is választhat a megajándékozott, ahogyan tisztító folyadékokat is. Ha nem használjuk a szemüveget, akkor kemény tokba tároljuk, és ne az ingzsebben, ne dugjuk a nadrágzsebbe sem. A tokba lencsével felfelé helyezzük el a szemüveget, különben maradandó mechanikai károsodás érheti a lencsét, amit a karcmentesítő réteg sem véd ki. Ennek a rétegnek a védelme érdekében ne töröljük szárazon a szemüveget, mert egyszerűen „letörölhetjük róla“, továbbá a műanyag lencsét az apró szennyeződések a kendőn felsérthetik.

A Családi Optika ajándékutalványával a tiszta látás örömét adhatják át szeretteiknek. Nézzen körül nálunk!