Multifokális szemüveglencse

article thumbnail A multifokális szemüveglencse típus úgy lett kifejlesztve, hogy a viselőjének ne kelljen cserélgetni a szemü... Bővebben...

Olvasókőtől a modern szemüvegig

article thumbnail
Érdekes történetek, mi több, legendák övezik a szemüveg kialakulását, míg a csiszolt üvegtől, az olvasó s...
 Bővebben...

A fény elleni védelem

article thumbnail
Erős megvilágítás hatására a szem kontrasztérzékenysége csökken. Egy napfényes nap után, amennyiben nem v...
 Bővebben...

Védelem a cukorbetegek retinakárosodása ellen

article thumbnail
Cukorbetegség esetén a sejtek nem tudják elegendő mennyiségben felvenni a szem elsődleges energiaforrását, va...
 Bővebben...

„Mintha homok ment volna a szemembe!”

article thumbnail
A szemet érintő megbetegedések között a szemszárazság az egyik leggyakrabban előforduló panasz. A kellemetle...
 Bővebben...

 
 
 Image
 
 
Szemüveg használati útmutató Nyomtatás E-mail

Engedje meg, hogy néhány hasznos tanáccsal szolgáljunk annak érdekében, hogy a szemüvege nyújtotta látásélményt minél tovább élvezhesse:

1. A szemüveget mindig két kézzel, két száránál fogva tegye fel és vegye le! A keret nélküli, fúrt szemüvegek lencséi még sérülékenyebbek, ezekkel bánjon még óvatosabban!

2. A szemüveget ne tegye ki 60°C feletti hőhatásnak (pl. ne felejtse nyáron az autóban, ne vigye be a szaunába vagy gőzfürdőbe és ne tegye le fűtőtest, sütő mellé)!

3. Kerülje a szemüveg durva vagy éles tárgyakkal való érintkezését!

4. A szemüveg tisztítása csak arra alkalmas eszközökkel történjen. Papír, száraz törlőruha vagy törölköző a rárakódott mikroszkopikus porszemek bedörzsölésével a felületet megsértheti. Javasoljuk, hogy akár minden nap mossa meg szemüvege lencséit langyos szappanos vízzel és törölje szárazra mikroszálas törlőkendővel!

5. Intenzív tisztítószerek és erős vegyhatású anyagok (pl. hajlakk, parfüm, aceton, permetezőszerek stb.) a keret és a lencse felületét károsíthatják. Ne használjon ismeretlen eredetű tisztítószert szemüveglencséi

6. Ha a szemüveget nem használja, helyezze megfelelő méretű tokba (lehetőleg keménybe), amely megvédi a sérülésektől! Ne tegye a szemüvegét tok nélkül a zsebébe, táskájába, karcolódhat lencséje és kerete

7. Amennyiben azt a fején felcsúsztatva hajpántként, illetve tok nélkül a ruházaton viseli, úgy kerete és lencséi megkarcolódhatnak, megsérülhetnek, egy hirtelen mozdulat során a szemüveg leeshet. Ha nem használ tokot, helyezze a szemüveget sík felületre, összecsukott szárakkal, lencsékkel felfelé.

8 Soha ne tegye le szemüvegét lencsével lefelé! A legkomolyabb felületvédelemmel ellátott lencse sem áll ellen a szilárd tárgyakkal történő többszöri érintkezésnek.

9. Használat során a szemüveg beállításai módosulhatnak, a szemüveg deformálódhat, csavarjai kilazulhatnak. A fenti problémák észlelése esetén keresse fel optikánkat, ahol szakképzett eladóink kérésére bármikor archoz igazítják, beállítják, elvégzik a szükséges karbantartásokat az Ön szemüvegén.
Kérjük, hogy szemüvegét házilag ne próbálja javítani!
Ne feledje, hogy a garancia csak a szemüveg rendeltetésszerű használata esetén

A garancia nem él mechanikai sérülések (pl. leesés, ráülés, lencsék szárazon törlése) esetén. érvényesíthető!